Ne maradjon le!
Ötletek, információk, kedvezmények, hírek, érdekességek.
Keresztnevem:
Email címem:
Hírlevelünk olvasói között január 26-án egy 16 000 Ft értékű
könyvkészítési utalványt sorsolunk ki.
 

 

Miért jó a bőr borítás?

Tudta, hogy egy valódi bőr kötéses könyv 200 év alatt alig változik?

A papírkötés, a vászon, a plüss megöregszik ennyi idő alatt, a bőr örök fiatal marad. A tartósság azonban nem az egyetlen verhetetlen előnye! Lássuk a többit...

Felirat és ábra égetéssel

Míg az aranyozás eszközei kötöttek - azaz csak olyan mintát és betűtípust tudunk aranyozni, amelyhez nyomóformánk van -, addig a bőrre tetszés szerinti betűtípust, motívumot, keretet, ábrát tudunk égetni. Bármit!

Az égetés helyén a bőr felülete átalakul, kicsit érdesebb lesz, a színe is megváltozik. Így szolidan, de szépen elkülönül a borító többi részétől. A változás tapintható is: az égetett felület kissé bemélyed a borítóba.

 

Bordák a gerincen

Régen a könyvek lapjait zsinórra (vastagabb spárgára) fűzték.
A könyv gerincén ezek a zsinórok látszódtak, domborodtak ki
a bőr borításból. Innen származik a bordás könyvgerinc. A mai kötéstípusoknál már csak díszítő szerepe van ezeknek a bordáknak,
a könyvnek különös, régies szépséget adnak.

 

Időtálló elegancia

Nem a plüss borítás a legelegánsabb - ez csak a kereskedelmi forgalomban kapható könyvek felső kategóriája. A bőr a legnemesebb borítóanyag, egészen más érzés kézbe venni egy bőrbe kötött könyvet, mint egy vászon- vagy plüss borításút, tapintása sokkal selymesebb, természetesebb.

Az alábbi képeken egy 1752-ben(!) készített könyvet mutatunk be. A könyv 259 éves kötése kopott ugyan, de a könyvtestet még sokáig megvédi és összetartja majd.

 
Ezt a könyvet természetesen nem a könyvkészítés.hu készítette... :), de a mi bőr kötéses könyveink is hasonlóan tartósak.

 

Nézze meg, hogyan mutatna
az Ön könyve bőrbe kötve!
Próbálja ki egy kattintással
bőr borítóink színválasztékát!

További ötleteket szeretne kapni? Iratkozzon fel hírlevelünkre, így semmiről sem fog lemaradni!

Ön már tudja, hogy milyen könyvet szeretne? Tudja meg azonnal, mennyibe kerülne! Árkalkulátorunk segítségével azonnal megtudhatja, mennyibe kerül könyvének tervezése és kivitelezése.