Ne maradjon le!
Ötletek, információk, kedvezmények, hírek, érdekességek.
Keresztnevem:
Email címem:
Hírlevelünk olvasói között január 26-án egy 16 000 Ft értékű
könyvkészítési utalványt sorsolunk ki.
 

 

Blogból könyvet!

Hogyan lehet tartósítani az Internetes naplókat?

A blog egy könyv fordított időrendben, mely a nyilvánosság előtt íródik. Miért ne lehetne valódi, kézzel fogható könyvet készíteni belőle?

Az Interneten fellelhető írások, képek nem örök életűek. A tartalom folyamatosan változik (hol bővül, hol eltűnik ez-az). Ha szeretné megőrizni írásait, képeit, blogját az utókor részére, készítsünk belőle könyvet!

Ötletek blogok kiadásához


• Saját blogom
A család, a barátok számára rendkívüli ajándék az Ön saját blogja könyv formájában. A könyv néhány generáción át megőrzi az Ön szellemi termékét. További előnye, hogy azok is megismerhetik, akik nem neteznek és áramszünet esetén is olvasható...

• A barátom, rokonom blogja
Valaki blogol, aki Önhöz közel áll? Lepje meg azzal, hogy - akár egyetlen példányban - kiadja könyvét.

• Blog, melyet szívesen olvasok
Ha egy blog nagyon érdekes, hasznos az Ön számára megőrizheti, méltó formát adhat neki egy könyv formájában.

• Egy blog, ami érdekli a páromat
Ajándékba adhat egy blog-könyvet, amelynek tartalmát akár egyetlen blogból, akár több blogból ollózza ki (azonban ilyen esetbern figyelembe kell venni a szövegekre és képekre vonatkozó szerzői jogokat és kikötéseket)

• E-mailek
Napjainkban ritka az igazi, papír alapú levelezés. Az elektronikus levelezéseknek nem kell elvesznie, könnyen megőrizheti, szép külső megjelenést adhat neki, akár fotókkal, képekkel más írásokkal kiegészítve – könyv formában.

• MSN, Skype beszélgetések
A chat-eléseket is megőrizheti könyv alakban. Fotókkal, képekkel kiegészítve különleges ajándék lehet beszélgetőpartnerének, kedves emlék az utókornak.


Mi kell a blog-könyv elkészítéséhez?

• Fordított időrend
Az Internetes naplók többségében a legutolsó bejegyzés szerepel elöl, fordított időrendi sorrendben szerepelnek az írások és képek. Könyvkészítéskor célszerű a bejegyzések sorrendjét megfordítani, hiszen ritkán kezdjük a könyv végén az olvasást...

• Szövegek és képek
Egyszerűen másolja be az egész blog tartalmát egy Word dokumentumba, formázásra nincs szükség – azt majd mi megcsináljuk. A képeket eredeti felbontásukban mentse le, és nevezze el a bejegyzések címének vagy dátumának megfelelően – hogy a könyvkészítők számára is kiderüljön, melyik kép hová tartozik.

• Válogatás
Húzza ki a kevésbé érdekes bejegyzéseket, szerkessze meg a könyvet!

• Tartalomjegyzék (ha jót tesz a könyvnek)
A webes keresőnek egy könyvben a tartalomjegyzék felel meg. A bejegyzések címeit szedje össze, adjon címeket, ha szükséges. A végleges oldalszámok majd a tördelés után derülnek ki, így azokkal Önnek nem kell törődnie.

• A többit már ránk bízhatja
Küldje el a szövegeket, képeket, tartalomjegyzéket nekünk, egyeztessük, hogy milyen stílusú, formájú könyvet szeretne. A többi munkát pedig mi elvégezzük. Ön rövidesen kap tőlünk oldalterveket, melyek elfogadása után küldjük az egész könyvet pdf formátumban. Ha már tökéletes a terv, kezdődhet a kivitelezés.


A blognak még nincs vége?
A többi bejegyzés a következő kötetbe kerülhet...

 

További ötleteket szeretne kapni? Iratkozzon fel hírlevelünkre, így semmiről sem fog lemaradni!

Ön már tudja, hogy milyen könyvet szeretne? Tudja meg azonnal, mennyibe kerülne! Árkalkulátorunk segítségével azonnal megtudhatja, mennyibe kerül könyvének tervezése és kivitelezése.