Ne maradjon le!
Ötletek, információk, kedvezmények, hírek, érdekességek.
Keresztnevem:
Email címem:
Hírlevelünk olvasói között január 26-án egy 16 000 Ft értékű
könyvkészítési utalványt sorsolunk ki.
 

 

Mit csináljak digitális fotóimmal?

Ne hagyja elveszni őket!

Mióta digitális fényképezőgéppel kattintgatunk, rengeteg a kép, mégis kevés a használható emlék. Annyi fotót készítünk egy nyaralás alatt, amennyit nagyszüleink egész életükben. 

Ön mit tesz digitális fotóival?

a) változat:
Ha megtelik a memóriakártya, akkor átmásolja a számítógépre, ha az is megtelik, akkor kiírja egy-két év fényképeit egy DVD-re? A lemezt szépen felcímkézi, aztán pár év múlva bekerül egy dobozba, fel a padlásra, a szekrény tetejére... Azt gondolja, hogy majd ha több ideje lesz (majd ha óvodások lesznek a gyerekek, vagy ha iskolába mennek, vagy majd ha kirepülnek, vagy ha végre nyugdíjba megy) akkor majd előveszi, és végignézi azokat a DVD-ket. Aztán valahogy erre sosem kerül sor. Egy idő után kidobja az összes lemezt, mert a nap (vagy a pára, vagy a por, vagy a lurkó) tönkretette.
Kevesen tudják, hogy a jobb minőségű DVD-k élettartama ideális esetben is csak 10–15 év!

b) változat:
Kap egy e-mailt, hogy csak most, csak itt, csak ennyiért, csak 100 db képet előhívathat... És Ön nekiül, válogat, feltölt, megszakad, újra feltölt... és a végén ott áll egy óriási kupac fényképpel. Már csak egy-két album kell hozzá, meg néhány óra, hogy sorba rendezze, és szépen felkerülnek a polcra a többi mellé. Aztán az album szétesik, mert olyan nehéz az a sok kép. Feltépődnek a fóliatasakok, kiesik a borítóból az egész...

   

Miért, mi mást lehet csinálni velük?
 
 Könyvet.
Igazi, gyönyörű, egyedi, strapabíró, kemény fedőlapos, fűzött könyvet. Emléket a családnak, ajándékot a nagyszülőknek, meglepetést a házastársának, babanaplót fotókkal és feljegyzésekkel, saját útikönyvet, családi történelemkönyvet, kiadni a régóta fiókban rejtőzködő családi történeteket...


Miért jobb a fotókönyv, mint egy fotóalbum?

1.
Ha fényképalbumba rendezi a képeit, a képek mind egyforma méretűek, forgathatnia kell az albumot a fekvő és álló képek nézegetése közben, és valahogy sosincs annyi hely benne, amennyi épp kellene.

Egy könyv esetén a képeket bármilyen méretűre szabhatjuk – a fontosabbakat akár két oldalasra is nagyíthatjuk, a kevésbé hangsúlyosakat egészen lekicsinyíthetjük. A képek felesleges részeit levághatjuk, kiretusálhatjuk (belógó fényképezőgép-zsinór, objektív elé tett ujjak, csúnya ház a háttérben, kevésbé szeretett osztálytárs, stb.).

És a könyvbe épp annyi kép fér, amennyit Ön bele szeretne tenni.

 

2.
Az üzletekben készen kapható albumok borítói között vannak nagyon szépek.

Egy könyvnek viszont olyan borítót csinálunk, amilyet Ön szeretne. Lehetnek rajta fényképek, szövegek, lepréselt virágok, a gyerkőc lábnyoma, rajza – szóval bármi.

3.
A néhány száz fotóból – amit előhívatott  – jut a nagyiéknak, a keresztanyuéknak, mindenkinek egy-kettő. (Megint néhány óra válogatás, csoportosítás, borítékozás.) Aztán megkapják, és nagyon köszönik, de ők abból miért nem kaptak, amiből a Bori néniék is?

A fotókönyvet egyszer kitaláljuk, megszerkesztjük, összerendezzük, és azután annyi példányt csinálunk belőle, amennyire szüksége van. Ráadásul minden példányt egyedivé tehetünk, hogy épp annak szóljon, aki kapja.

 

4.
Az albumba kis cetliket dugdos a fotók elé, ha szöveget vagy dátumot akar a képhez írni? Vagy ráírja alkoholos filccel a fóliatasakra? Vagy a borító belsejére jegyez fel minden fontos információt?

A könyv esetében a fotók alá (vagy mellé, vagy fölé, vagy rá, vagy tetszése szerint) annyit írhat, amennyit szeretne – és ez a szöveg gyönyörűen illeszkedik majd a képekhez.

5.
Volt már olyan albuma Önnek, amelynek a borítóból kiszakadt a belseje?

A könyveket olyan strapabíróra készítjük, hogy nincs az a polcról leesés (vagy véletlenül ráfekvés, vagy jó messze hajítás), amelyiktől szétesne.

+1
Az albumnál minden kötött. Ha tetszik, ha nem, alkalmazkodni kell a kereskedelmi kínálathoz és a fotóelőhívók szabványaihoz.

Könyvnél viszont minden választható, minden Önön múlik.

 
A fotókönyv minden elemét egyedileg Önnek tervezzük és készítjük!

A fotókidolgozó cégeknél rendelhetők fotókönyvek. Ön szerkesztheti meg őket egy ingyenes program segítségével. De a képek egy része túl sötét? Szeretné eltűntetni a piros szemeket? Nem sablonos hátteret szeretne? És még azt a négylevelű lóherét is jó lenne beletenni, amit azon a napon talált? Jó volna a nagyi régi papírképeit is beleszerkeszteni? Amelyik díszítőelem tetszik Önnek, az feláras?

A www.könyvkészítés.hu oldalon nem dolgozunk sablonokkal. A megrendelt könyv minden részletét Önnek tervezzük és készítjük el. Olyan lesz, amilyet szeretne, és ehhez elég néhány e-mailt váltanunk.

Ön küldi a képeket és a szöveget, mi küldjük a kész könyvet. Az Ön könyvét.

További ötleteket szeretne kapni? Iratkozzon fel hírlevelünkre, így semmiről sem fog lemaradni!

Ön már tudja, hogy milyen könyvet szeretne? Tudja meg azonnal, mennyibe kerülne! Árkalkulátorunk segítségével azonnal megtudhatja, mennyibe kerül könyvének tervezése és kivitelezése.